Revues Read my world
PoëzieRevues tijdens het Read my world festival in de Tolhuistuin

Read My World Revue

Op het Read My World festival van 2 t/m 4 september vonden twee PoëzieRevues plaats. 's Ochtends brachten de vierde klassers van het Ir. Lely lyceum hun gedichten ten gehore en 's middags was het podium voor de leerlingen van het Hervormd Lyceum West.

Er vielen vier leerlingen van het Ir. Lely lyceum in de prijzen. De gedichten die zij schreven waren geïnspireerd op het werk van Read My World auteurs Dalilla Hermans en IKRAAAN. Het gedicht van Sipporah 'Brief aan mijn ongeboren dochter' viel in de smaak bij de jury, zij noemden het een poëtische, luchtige tekst. De volgende winnaar was Niobe, met het gedicht 'Brief aan mijn vader'. De jury vond dit een gedicht met culturele rijkdom en een respectvolle brief. Ook Justin won met zijn gedicht 'Water'. Dit gedicht bevat mooie vindingrijke zinnen en een goede uiting van 'body language'. Tot slot won Sky met het gedicht 'Wegwassen': een melancholische, droomachtige tekst. Gefeliciteerd allemaal, met jullie prachtige gedichten! 

Tijdens de lessen op het Hervormd Lyceum West waren de was het werk van Hengameh Yaghoobifarah en Fatma Aydemir inspiratiebron. In deze Revue werden maar liefst vijf prijzen uitgereikt. Uit de eerste groep was Büsra de winnaar met haar gedicht 'WIE?'. Een mooi gevoelig gedicht, volgens de jury. Hiba schreef een gedicht over haar neefje, dat de jury origineel en beschrijvend vond. Het gedicht 'Meisje' van Imane bevatte volgens de jury een goede acte de presence, waarmee zij de derde winnaar werd. De vierde winnaar is Saliha met het verhaal over de zestienjarige Eren, met een spannende opbouw en een mooie cliffhanger. Kaouter won met het verhaal Sara, waar het jury grote begrippen mooi klein en behapbaar gemaakt vond. Gefeliciteerd winnaars! 

Alle winnaars hebben de bundel 'Hardop' ontvangen, samengesteld door Babs Gons. 

De jury bestond uit Soukaïna Bennani, dichter en spoken word artiest uit Antwerpen, Yasmina Ahamiane, dichter en spoken word artiest uit Amsterdam & Dafne Gotink, schrijver uit Amsterdam.

De Revues werden gepresenteerd door Bahram Sadeghi, met optredens van breakdancegroep Turn it Loose, de Read My World festivalauteurs Dalilla, IKRAAAN, Hengameh en Fatma, en muzikale begeleiding van gitarist Vlado Spisiak.