maart 2019

uur
talkshow
Amsterdam-Noord
2 x PoëzieRevue in het Zonnehuis
In de ochtend kinderen van De Elzenhagen, Sint Rosa en de MGR Bekkerschool school. De tweede show, met kinderen van de Zeven Zeeën. de Botteloef en de 4 Windstrekken, begint om 13.30 uur. Gastoptreden van Dieuwertje Blok.
uur
debat
Gent
PoëzieDebat & Essay in Uitvoering in het Poëziecentrum
Jongeren van het Atheneum Gentbrugge en het Atheneum Wispelberg worden door presentator Christophe Vekeman uitgedaagd tot een stevig debat over poëzie. Ook presenteren een aantal jongeren hun essay.
uur
grote poezieprijs
Gent
Poëzie Insight in het Poëziecentrum
Een avond rond de Grote Poëzieprijs 2019, belicht zowel de voorkant als de ‘’achterkant’’ van actuele Nederlandtalige poëzie. Nederlandse en Vlaamse dichters maken kans op de Grote Poëzieprijs 2019. Een jury met onder meer Adriaan van Dis en Maud Vanhauwaert maakt een keuze uit ruim 70 inzendingen. Christophe Vekeman presenteert in het Poëziecentrum een avond waarin deze poëzie van nu diepgaand wordt beschouwd,  genoten en geanalyseerd: actuele poëzie, een essay rond de ingezonden bundels, een panelgesprek met recensenten, uitgevers en muziek, kortom: Poëzie Insight.
uur
publiek
Amsterdam
Poëzie van Binnen naar Buiten Revue in CC Amstel
Gepresenteerd door Jeffrey Spalburg. Met jongeren van het Marcanti College.

April 2019

uur
arca theater gent
Gent
Grote PoëzieprijsRevue met jongeren in het Arcatheater
uur
poezierevue
Amsterdam
PoëzieRevue special in het OBA Theater
Met jongeren van het Berlage Lyceum.
uur
grote poezieprijs
Amsterdam
Grote PoëzieprijsRevue in het OBA Theater
Amsterdams jongeren maken via poëzielessen kennis met het werk van de vijf genomineerden voor De Grote Poëzieprijs en schrijven een eigen gedicht. In de Revue brengen ze hun werk op de planken.  
uur
poezierevue
Amsterdam
2 x PoezieRevue in het OBA Theater
Met jongeren van het Clusius College en het Montessori College Oost. De tweede Revue begint om 13.30 uur. (tijd nog o.v.b).
uur
Amsterdam
Poëzie Insight in het OBA Theater
Een avond rond de Grote Poëzieprijs 2019, belicht zowel de voorkant als de ‘’achterkant’’ van actuele Nederlandtalige poëzie. Nederlandse en Vlaamse dichters maken kans op de Grote Poëzieprijs 2019. Een jury met onder meer Adriaan van Dis en Maud Vanhauwaert maakt een keuze uit ruim 70 inzendingen. Jos van Hest presenteert in het OBA Theater ee avond waarin deze poëzie van nu diepgaand wordt beschouwd,  genoten en geanalyseerd: actuele poëzie, een essay rond de ingezonden bundels, een panelgesprek met recensenten, uitgevers en muziek, kortom: Poëzie Insight.
uur
lieve vrouw
Amersfoort
PoëzieRevue in Uitvoering in Theater De Lieve Vrouw
Jongeren van 't Hooghe Landt doen mee aan Poëzie in Uitvoering. In de klas schrijven ze een eigen gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Dichters in de dop brengen hun werk op de planken.