januari 2019

uur
leo vroman
Gouda
Poëzielessen op het Leo Vroman College
uur
poezieweek
Gedichtendag / start Poëzieweek
De Poëzieweek gaat op 31 januari 2019 van start met Gedichtendag. Poëzieliefhebbers uit heel Nederland en Vlaanderen passen gedichten toe in het leven van alledag. Voor collega’s of vrienden, on- en offline. Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. 

februari 2019

uur
theater posa
Lelystad
Poëzie van Binnen naar Buiten Revue in Kubus
Met jongeren van ISG Arcus.  
uur
poezie
Amsterdam
2 x PoëzieRevue in OBA Theater
Jongeren van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer en het VierTaal College schrijven het mooiste gedicht. De tweede show begint om 14.00 uur.
uur
Amsterdam
Bekendmaking nominaties voor de Grote Poëzieprijs in de Rode Hoed
Poetry International en School der Poëzie organiseren de opvolger van de VSB Poëzieprijs. Op woensdag 6 februari 2019, de laatste dag van de Poëzieweek, worden de vijf nominaties tijdens de uitreiking van de Turing Gedichtenwedstrijd bekend  gemaakt in de Rode Hoed in Amsterdam. 
uur
staakt
Amsterdam
PoëzieRevue in het OBA Theater - Dichten rondom de Februaristaking
In samenwerking met het Comité herdenking Februaristaking 1941 organiseert School der Poëzie een speciale PoëzieRevue rond de Februaristaking.
uur
foto
Amsterdam
PoëzieRevue Classic in het OBA Theater
Meer informatie volgt.  

maart 2019

uur
talkshow
Amsterdam-Noord
2 x Talkshow in het Zonnehuis (ovb)
Meer info volgt. De tweede show begint om 14.00 uur.  
uur
Gent
Debat Poëzie in Uitvoering
uur
grote poezieprijs
Gent
Poëzie Insight in het Poëziecentrum
Een avond rond de Grote Poëzieprijs 2019, belicht zowel de voorkant als de ‘’achterkant’’ van actuele Nederlandtalige poëzie. Nederlandse en Vlaamse dichters maken kans op de Grote Poëzieprijs 2019. Een jury met onder meer Adriaan van Dis en Maud Vanhauwaert maakt een keuze uit ruim 70 inzendingen. Christophe Vekeman presenteert in het Poëziecentrum een avond waarin deze poëzie van nu diepgaand wordt beschouwd,  genoten en geanalyseerd: actuele poëzie, een essay rond de ingezonden bundels, een panelgesprek met recensenten, uitgevers en muziek, kortom: Poëzie Insight.