zz

VERS 2014 van start in Amsterdam

Te zien en te horen in de VERS PoëzieRevue
Naast de voordrachten van de jongeren is er een optreden van VSB Poëzieprijs genomineerde Miriam Van hee, zinderende flamenco muziek van Erminia & Arturo en percussie van Baykal Dogan. De voordrachten van de jongeren worden ondersteund door live muziek van pianist Polo de Haas en drummer Marnix Stassen. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Jury en de weg naar de grote finale
De jury selecteert vier winnaars en reikt een prijs uit voor de beste voordracht. Deze jonge dichters gaan door naar de grote VERS finale voor jongeren op woensdag 28 mei 2014 in het MC Theater in Amsterdam. De jury bestaat uit Miriam Van hee, Thomas Möhlmann, dichter en medewerker bij het Nederlands Letterenfonds, Frank Siddiqui, journalist en communicatieadviseur en Henk van der Waal, docent Nederlands en filosofie aan het Gerrit van der Veen College.

Er zijn VERS PoëzieRevue voorrondes in Amsterdam, Antwerpen, Hengelo, Nijmegen, Rotterdam, Sneek en Zwolle. Alle winnaars van de voorrondes gaan door naar de grote finale op 28 mei 2014 in het MC Theater te Amsterdam. VERS is een initiatief van School der Poëzie en wordt financieel mogelijk gemaakt door  VSBfonds. www.schoolderpoezie.nl www.vsbfonds.nl

 

Bekijk ook onze VERSE flyer