afbeelding scherm

PoëzieRevue met leerlingen van het OSB

Op dinsdag 15 februari om 11:00 uur traden de leerlingen van vijf tweede klassen van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer met hun zelfgeschreven gedichten. Het theater van de OBA Oosterdok in Amsterdam was die ochtend van hen!

Per klas koos de deskundige jury met daarin dichter Ellen Deckwitz, de directeur van Brainwash Festival Marije Ligthart en de directeur van het Volksoperahuis Annet Huizing. Aan het einde van het programma reikten zij de prijzen uit voor de beste gedichten. De eerste prijs ging naar Rachel: een indrukwekkend en moedig gedicht dat eindigt met "met een lach op mijn gezicht / het gevoel van niks". De tweede prijs naar Zinedine, de jury voelde de adrenaline in het gedicht 'Pure', en de derde prijs naar Riham: "Mijn stem is zo zacht als de wind": krachtig begin van het gedicht.
 

Om 14:00 uur was er nog een PoëzieRevue, ook met vijf tweede klassen van het OSB. Tijdens deze PoëzieRevue bestond de jury naast Ellen Deckwitz uit de directeur van Interakt, René Mendel en communicatiemedewerker van de OBA, Lianne Kraak. Zij kozen als eerste prijswinnaar het gedicht van Princess. Princess speelde origineel met taal. Ook droeg zij op geweldige wijze veel gedichten van anderen voor. De tweede prijs ging naar het gedicht van Casper 'Het einde', een kort en krachtig en heftig gedicht. En de derde prijs naar Kees, 'Alles voor de toekomst' een spannend gedicht dat je aan het denken zette.
 

De PoëzieRevue is een literaire show waarin de jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol spelen. De leerlingen maakten tijdens de lessen beeldend werk bij de gedichten, dat op de achtergrond vertoond werd. De PoëzieRevue wordt gepresenteerd door rapper en beatboxer André Accord. Er zijn optredens van dichter Ellen Deckwitz, zangeres Cheyenne Toney, de breakdancers van Turn it Loose, met muziek van Vlado Spisiak en Frank Wardenier en illusionist Celsius.