Lochem
PoëzieRevue met leerlingen van het Lochemse Staring College

"Ik fiets over de horizon"

Op 1 november toonden de leerlingen van het Staring College in de Schouwburg in Lochem hun talenten op het podium: met hun zelfgeschreven gedichten tijdens de PoëzieRevue!

Jongeren van het Staring College droegen hun gedichten voor aan een bomvolle zaal vol medestudenten, hun ouders, buren en vrienden.

Tussen de voordrachten door sprongen de dansers van Turn it Loose over het podium, trad dichter Alexis de Roode op, begeleide Vlado Spisiak de dichters op gitaar en Frank Wardenier op drums. Cheyenne Toney zong de sterren van de hemel en de Pioniers uit Lochem zetten de zaal op stelten!

Alle winnaars kregen een boekenpakket met o.a. een boek van A.L. Snijders, die tot vorig jaar de gemeenteschrijver van Lochem was.

De jury, bestaande uit Alexis de Roode, Jeanet van de Mortel en de burgemeester van Lochem, Sebastiaan van 't Erve, kozen de winnende gedichten:

1e prijs ging naar Pien (groep 3, klas L4HC) voor haar gedicht DE RIVIER, een tweeluik die de rivier bij dag en bij nacht beschrijft. Mooie herhalingen en poëtische zinnen als - mist ligt als een deken over mensen, huizen, straten- en - de nacht kruipt langzaam over mensen, huizen, straten.

2e prijs was voor Julius (groep 3, klas L4HD) EEN MEEUW, een evenwichtig gedicht vol overtuiging gebracht. Een prachtige zin:'terwijl de zonnestralen opnieuw de verwaaide dorpsbewoners uit hun slaap rukken'.

En de derde prijs ging naar Linde (groep 2 L4AC) voor haar gedicht VERKREUKELD UITZICHT, een sterk gedicht waarin het boek je opslokt.

In mijn slaapkamer

staar ik in mijn boek

dat met vleugels gespreid op mijn schoot ligt

 

Vijf eervolle vermeldingen gingen naar

Jens (groep1 L4AA) voor NACHTMERRIE, een beeldend gedicht vol paradoxen

Joeri (groep 1 L4HC) voor HET LANGE GRAS, met de mooie zin 'ik fiets over de horizon'

Ilse (groep 2 L4HA) voor PIJNLIJKE VERANDERING, grote woorden, heel klankrijk

Mick (groep 3L4HB) EEN PRACHTIGE REIS, werd heel beeldend en krachtig voorgedragen

Fransje (groep 4L4AB) met DRIJFZAND , een sfeervol beklemmend gedicht