fotos 15 juni
PoëzieRevue in het OBA Theater met leerlingen van het Mundus College

"De stad waar ik van hou"

Op woensdag 15 juni stalen de leerlingen van het Mundus College de show in het OBA Theater in Amsterdam met hun zelfgeschreven gedichten tijdens de PoëzieRevue. Een deskundige jury beoordeelde de gedichten en maakte aan het eind van het programma de prijswinnaars bekend.

Er waren twee PoëzieRevue's, om 11:00 uur en om 14:00 uur. 

De prijzen tijdens de eerste PoëzieRevue gingen naar:

- Amani met het gedicht HOOG, waarin ze van grote hoogte de stad ziet waar ze blij van wordt

- Noor met het gedicht KNUFFEL. “Ik knuffel Metal elke keer wanneer ik haar zie - want haar geur is lekker.”

- Ousmane met het gedicht DE NACHT. Een prachtige ode aan Oost Afrika waarin het geluid van de tam-tam ritmisch klinkt. Ook droeg hij een gedicht in het Frans voor, bijzonder!

- Nerda met het gedicht LIEFDE, waarin de kleur rood de hoofdrol speelt. Nerda zelf was ook gekleed in een knalrood jasje.

Naast de vier winnaars waren er ook eervolle vermeldingen, voor Chelsea, Guldede, Furkan en Balios. Een extra eervolle vermelding ging naar Anisa, omdat zij een aantal gedichten van anderen prachtig voordroeg.

De prijzen van de tweede PoëzieRevue gingen naar:

Elia met het gedicht WOESTIJN. Een origineel, symbolisch en positief gedicht.

Efe met het gedicht FOTOALBUM. Een mooi gedicht met een ontroerend einde.

Nhre droeg het gedicht HEB JE MIJ GEZIEN? voor, en dat deed ze prachtig! Een filosofisch gedicht.

Filimon met het gedicht OORLOG, een gedicht met bijzondere vergelijkingen.

Tijdens de ochtend Revue bestond de jury uit Mick Witteveen, Dafne Gotink en Mira Mendel. 's Middags bestond de jury uit Enny Schmitz, Dafne Gotink en Esther van Schagen. 

Voorafgaand aan de PoëzieRevue kregen de leerlingen poëzielessen op school, en schreven onderleiding van de docenten van School der Poëzie een nietrijmend gedicht.

Hun gedichten werden begeleid door muziek van Vlado Spisiak en Frank Wardenier. De dansers van Turn it Loose brachten de leerlingen helemaal tot leven en Cheyenne Toney zweepte iedereen nog extra op met haar mooie muziek.

middagrevue