1

De Grote Poëzieprijs door de ogen van Gentse jongeren

Aan De Grote Poëzieprijs zijn een aantal publieksprogramma's en educatieve activiteiten verbonden in zowel Nederland als Vlaanderen. Zo streek De Grote Poëzieprijs op 17 februari neer in het Arca-Theater in Gent.

In de afgelopen weken schreven zes derde klassen van het Atheneum Gentbrugge en vier vierde klassen van Atheneum Wispelberg, onder leiding van poëziedocenten van School der Poëzie, korte en iets langere niet-rijmende gedichten geïnspireerd door het werk van de voor De Grote Poëzieprijs genomineerde dichters. In een gevarieerde literaire show brachten dichters in de dop hun werk op de planken van het Arca-Theater.

Marit en Faiza werden door de jury (Asha Karami, dichter en genomineerde De Grote Poëzieprijs,
Dorien Couton, poëzieliefhebber en vrijwilliger Poëziecentrum Gent en Xavier Roelens, dichter) uitverkozen tot winnaars en kregen een gesigneerde bundel van Asha Karami. 

'Marit verrast met creatief taalgebruik en originele beelden. Een gedicht met lef geschreven.' Aldus de jury over haar gedicht Daar lag ze.

Dag van Faiza sprak de jury aan door haar sterke begin en de rijkdom aan beelden. Het tweede deel vond de jury 'aangrijpend en intrigerend'. De jury vond het 'ook een gedicht dat met lef is geschreven.'

De Revue werd gepresenteerd door Christophe Vekeman. Er was live muziek door Vlado Spisiak, gitaar, en Frank Wardenier drums. Er waren optredens door  Asha Karami en zangeres Nele Needs A Holiday en de breakdancers van Turn it Loose.