Winnares Julia

Amsterdamse Poëzieprijs voor jongeren

Sinds 2023 organiseert School der Poëzie de Amsterdamse Poëzieprijs voor jongeren: een initiatief van het Fons Vitae Lyceum, in samenwerking met de Openbare bibliotheek Amsterdam. In 2024 vindt de tweede editie van de APP plaats.

Amsterdam huisvest ruim 85 middelbare scholen en 38.746 scholieren met meer dan 180 nationaliteiten. Wat beweegt en bezielt hen, wat denken zij over de stad? Hoe mooi is het om daar achter te komen door middel van een échte poëziewedstrijd, speciaal voor Amsterdamse jongeren in het derde, vierde of vijfde leerjaar van het voortgezet onderwijs.

Voor de eerste editie schreven jongeren uit verschillende stadsdelen van Amsterdam begin 2023 een gedicht voor de eerste editie van de APP2023. Een professionele en vakkundige jury, bestaande uit Gershwin Bonevacia (voormalig Stadsdichter van Amsterdam), Babs Gons (Dichter des Vaderlands, schrijver en host), Menno Hartman (Uitgeverij Van Oorschot) Aleid Truijens (journalist en columnist Volkskrant) en Fenna Ulichki, (stadsdeelvoorzitter Amsterdam West) heeft zich gebogen over de gedichten en koos de winnaars.

Actuele informatie over de APP2024 lees je hier.