20167-2017
2016-2017

Lezen, schrijven, spreken, zien en horen in het nieuwe seizoen

Poëzielessen en PoëzieRevues het hele seizoen op allerlei plekken in het hele land. Bijzonder dit jaar is een PoëzieRevue rond en over de Februaristaking tijdens WOII. Kijk in de agenda voor data en locaties. Bij de PoëzieRevues in een theater is iedereen welkom - als er nog plek is!

Internationale dichters en schrijvers ontmoeten jongeren (en hun werk) bij het festival Read My World. In oktober presenteren Literatour-jongeren hun werk op de Buchmesse in Frankfurt.

De meest moderne en actuele poëzie komt aan bod in VERS. VERS Talkshows met kinderen in Breda, Zwolle, Nijmegen en Rotterdam, VERS Revues met jongeren en natuurlijk de spannende debatten over poëzie in VERS Essay&Debat, beide te zien door heel Nederland en België.

Poëzie van binnen naar buiten, een poëzieprogramma voor jongeren van vmbo-scholen. Poëzie is de motor naar het bedrijf op het industrieterrein – het museum in de buurt, zoals bij Kunsthal Kade in Amersfoort in november – het theater om de hoek – de basisschool op het plein. Kortom: naar de hele omgeving.

Kasteeljuweel met het Muiderslot, een schrijfwedstrijd voor jongeren samen met Bijlmer Boekt, Slaa en het Bijlmerparktheater. Bijzondere lessen over de dichter Mandelstam worden ook dit seizoen gegeven, lessen Haiku+Twitter= Twaiku leveren prachtige korte gedichten op en natuurlijk alle poëzielessen op maat die altijd onverwachte resultaten geven.

Graag overleggen we over plannen of ideeën en denken we mee over hoe we uw activiteiten met poëzie interessant en bijzonder kunnen maken.

Voor meer info, bel of mail ons!
info@schoolderpoëzie.nl / 020-3307817