K. Schippers

Stadsdichter van Amsterdam juryvoorzitter PoëzieRevues

 K. Schippers, stadsdichter van Amsterdam, beoordeelt op woensdag 20 april welke jonge ‘dichters’ de PoëzieRevues winnen.

In twee afwisselende literaire shows brengen jongeren van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer en het VierTaal College hun poëzie op de planken. Naast K. Schippers nemen Edith Andriesse, freelance journalist en actrice en Cees Hansen, voormalig docent Nederlands, plaats in de jury’s.

De PoëzieRevues beginnen om 11.00 en om 14.00 uur en vinden plaats in Theater van ’t Woord (zevende etage Centrale OBA). De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom!

K.Schippers
K. Schippers (Amsterdam, 1936) is schrijver, dichter, essayist, kunstcriticus en sinds afgelopen februari de stadsdichter van Amsterdam. Schippers volgde Anna Enquist op en zal twee jaar lang de stad bezingen. Voor zijn poëzie ontving hij in 1996 de P.C. Hooftprijs. Een jaar later kreeg hij de Pierre Bayle-Prijs voor zijn kunstkritieken. Zijn roman Poeder en wind (1996) werd genomineerd voor de Generale Bank Literatuurprijs; de roman Waar was je nou (2005) werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en groeide uit tot een bestseller. K. Schippers is de zevende stadsdichter van de hoofdstad. Zijn stadsgedichten worden in het Parool afgedrukt.