Joke van Leeuwen

Kinderen uit Dronten interviewen Dichter der Nederlanden

Op donderdag 14 april stellen kinderen uit Dronten en omgeving in twee VERS Talkshows allerlei vragen aan Dichter der Nederlanden Joke van Leeuwen. Op haar beurt interviewt Van Leeuwen weer de jonge ‘dichters’ over hun zelfgeschreven gedichten. Tussen de gesprekken door brengen kinderen hun poëzie op de planken. De VERS Talkshows vinden plaats in Theater de Meerpaal en beginnen om 10.30 en 14.00 uur.

VERS Talkshows
Aan de VERS Talkshows doen kinderen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen Het Zuiderlicht, De Dukdalf, De Duykeldam, De Aquamarijn, De Brandaris, Het Wilgerijs en Het Kompas mee. Deskundige jury`s, bestaande uit Joke van Leeuwen, Myrle Tjoeng, onafhankelijk cultureel projectleider, Ton van Amerongen, locoburgemeester en wethouder kunst & cultuur van de gemeente Dronten en Frank Voster van boekhandel Voster Dronter, bepalen welke kinderen doorgaan naar de grote VERS finale op 31 mei in het Compagnietheater in Amsterdam!

Joke van Leeuwen
Joke van Leeuwen schrijft boeken en gedichten voor zowel kinderen als volwassenen. Vooral haar werk voor kinderen is veelvuldig bekroond. Ze ontving voor al haar kinderboeken de Theo Thijssenprijs (2000) en voor haar complete oeuvre kreeg ze de Constantijn Huygensprijs (2012). In 2015 werd Van Leeuwen benoemd tot Dichter der Nederlanden.