joke van leeuwen

Dichter der Nederlanden presenteert VERS in Antwerpen

Dichter der Nederlanden en voormalig stadsdichter van Antwerpen Joke van Leeuwen presenteert op dinsdag 22 maart de VERS PoëzieRevues.

Jongeren van het Lyceum Deurne, Xaveriuscollege, Sint Norbertusinstituut en het Stedelijk Lyceum Pestalozzi brengen in twee afwisselende voorstellingen hun poëzie op de planken.

Aan het einde van beide programma`s bepalen deskundige jury’s welke jongeren doorgaan naar de grote VERS finale op dinsdag 31 mei 2016 in Amsterdam. De VERS PoezieRevues vinden plaats in De Studio (Maarschalk Gerardstraat 4, Antwerpen) en beginnen om 11.15 en 14.00 uur.

VERS Debat
Op maandag 16 maart om 14.00 uur begint het VERS Debat, eveneens in De Studio. Jongeren van het Stedelijk Lyceum Pestalozzi en Lyceum Deurne debatteren in verschillende teams aan de hand van stellingen over actuele poëzie en presenteren hun essays. De beste debaters en essayisten maken kans op een plaats in het VERS Slotdebat op dinsdag 31 mei in Amsterdam.

Tussen de debatten door is er een optreden van dichter/performer Andy Fierens. De jury van het VERS Debat bestaat uit Peter Swanborn, dichter en journalist, Maarten Inghels, stadsdichter van Antwerpen en Ann Overbergh, programmator van deBuren.