Zus en Zo Festival

Zus en Zo Festival bij Read My World

Zus en Zo en Read My World slaan de handen ineen!

Het in verband met het corona-virus uitgestelde Zus en Zo Festival - een literair initiatief ontwikkeld door spoken word-artiest Rachel Rumai Diaz en School der Poëzie - heeft een eigen route bij Read My World in de Tolhuistuin. Zus en Zo presenteert een wervelend programma met voordrachten en performances van schrijvers, muzikanten, dichters en woordkunstenaars en brengt een ode aan allen die zich als vrouw identificeren.

De route begint met een ontmoeting met Gloria Wekker, leidt je vervolgens naar de talkshow over zusterschap, met onder anderen Devika Partiman, Sioejeng Tsao en Ernestine Comvalius, en eindigt met een feestelijk theaterprogramma met optredens van Christine Otten, Babs Gons, Shishani & Karima el Fillali en meer.

Tijdens het programma staan we stil bij het thema ‘zusterschap’. Hiermee leggen we nadruk op het belang van solidariteit in de strijd voor gelijkwaardigheid en emancipatie, geïnspireerd door de quote “I am not free while any woman is unfree, even when her shackles are very different from my own” van Audre Lorde.

Klik hier voor meer informatie en het kopen van tickets en volg Zus en Zo op Facebook en Instagram voor updates!