Opnames OBA

Work in progress: PoëziePraat

De gevaarlijke blik van mijn vader - Soufiane

Ze houdt van snurken in donkere nachten - Armano

Wat als er nooit iets was - Hamza

Ik ga je leren hoe je gelukkig moet zijn - Sakina

Kinderen en jongeren schrijven opmerkelijke gedichten over hun gevoelens, gedachten en ervaringen. In het theaterprogramma PoëzieRevue presenteren ze hun poëzie, in een afwisselende show met live muziek en optredens door dichters en dansers in theaters. In deze tijd, waarin het niet mogelijk is om met een grote, enthousiaste groep samen te komen in een theater, zoeken we naar mogelijkheden om de jongeren een podium te bieden.

Drie verschillende regisseurs, Ivan Barbosa, Meral Uslu en Xander de Boer maken drie korte films waarin telkens een jongere praat met een volwassene over zijn of haar gedicht. Dichter Gershwin Bonevacia ontmoet Sakina (15 jaar) die een gedicht schreef geïnspireerd door Gershwins gedichten, presentatrice Dieuwertje Blok spreekt met Hamza (11 jaar) over de leegte in de ruimte en cabaretier/spoken word artist Jeffrey Spalburg gaat in gesprek met Soufiane en Armano over hun poëzie en hun moeders. Muziek bij de films wordt gemaakt door de violist Yannick Hiwat.

De opnames voor deze films vonden plaats in de - helaas nu lege - centrale bibliotheek van Amsterdam. Op de foto's zie je Sakina, die samen met Gershwin Bonevacia en regisseur Ivan Barbosa aan de opnames werkt, en Armano die klaar staat voor zijn video. 
Naar verwachting zijn de films eind maart klaar en dan kun je ze hier op website zien!

 

Sakina

 

 

 

Opnames OBA