Mieke van Zonneveld
#VERS2018

VSB Poëzieprijsgenomineerde Mieke van Zonneveld bij VERS in Haarlem

Op maandag 9 april barst om 14.00 uur in Patronaat in Haarlem alweer de laatste VERS Revue van dit seizoen los. In een afwisselende show dragen jongeren van het Coornhert Lyceum uit Heemstede zelfgeschreven gedichten voor. 

Een vakkundige jury, met als voorzitter dichter en VSB Poëzieprijsgenomineerde Mieke van Zonneveld, selecteert drie jongeren die doorgaan naar de VERS MeetUp. Op 19 en 20 april komen zij, samen met andere finalisten uit heel Nederland en Vlaanderen, bijeen in  Antwerpen voor een uitgebreide poëzie meet-up met dichters, schrijvers, performances en een bijzondere afsluiting op het podium. Naast Mieke van Zonneveld nemen Merijn Schipper, dichter en recensent, Willemien Spook, stadsdichter van Haarlem en Thomas Möhlmann, dichter en redacteur bij poëzietijdschrift Awater, plaats in de jury.

Mieke van Zonneveld (1989) studeerde Nederlands en oudheidkunde aan de Vrije Universiteit en rondde in 2017 haar onderzoeksmaster letterkunde af. Zij treedt  regelmatig op bij Salons georganiseerd door het Feest der poëzie en werkt mee aan een kunstproject van muziekensemble Philomela, dat Russische liederen ten gehore brengt. Zij publiceerde gedichten in De Tweede Ronde, De Gids, Liter, Awater, Das Magazin en Avantgaerde. In 2013 won ze met haar gedicht Nee de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Haar debuutbundel Leger (De Bezige Bij, 2017) werd bekroond met de Eijlders Poëzie Aanmoedigingsprijs 2017 en genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2018.

Tussen de gedichten door demonstreert de Amsterdamse breakdance groep zijn vloeracrobatiek en zingt voice-talent Yerry Rellum alias Big Boy Caprice, die net zo gemakkelijk hoge tonen als lage bastonen bereikt, de sterren van de hemel. De gedichten worden muzikaal omlijst door slagwerker Marnix Stassen en gitarist Vlado Spisiak. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Publiek is van harte welkom! De toegang is gratis. Maar let op, reserveren is noodzakelijk via info@schoolderpoezie.nl