xx

VERS voorrondes in Rotterdam & Gouda

Voor VERS 2013, het jaar waarin jongeren in heel Nederland via poëzielessen, schrijfopdrachten, VERS PoëzieRevues, debatten en een slotmanifestatie kennis maken met het werk van de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2013, zijn in er in december VERS PoëzieRevues in Rotterdam en Gouda.


 

Rotterdam, vrijdag 7 december 14:00uur in Theater 222
Op vrijdagmiddag 7 december aanstaande presenteren de beste jonge Rotterdamse ‘dichters’ hun eigen gedicht tijdens een wervelende VERS PoëzieRevue in Theater 222, Rotterdam. Ruim 190 derdeklassers van het Marnix Gymnasium en De Theaterhavo/vwo schreven de afgelopen weken een gedicht. Aanvang: 14:00 uur.

Tussen de gedichten door is er een solo optreden van Scapinodanser Besim Hoti. Hoti danste o.a. in balletten van Goecke, Janssen, Pereira, Wubbe en was voor zijn uitvoering van de solo 'Leading Edge' van Ed Wubbe op cello suites van Bach genomineerd voor de Zwaan, de prijs voor de indrukwekkendste dansprestatie in het seizoen 2008-2009. Ook is er een wervelend optreden van urban dance groep Turn it Loose en poëzie van VSB Poëzieprijs genomineerde Esther Naomi Perquin. Pianist Polo de Haas en drummer Truus Engels geven de gedichten klank. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

De jury selecteert vier winnaars. Deze jonge talenten gaan door naar de landelijke finale op woensdag 22 mei 2013 in het MC Theater te Amsterdam. De jury bestaat uit Ester Naomi Perquin, Bas Kwakman, directeur van Poetry International en Saskia J. Stuiveling. Stuiveling is de voorzitter van de jury VSB Poëzieprijs 2013.

Gouda, maandag 10 december 14:00 uur in Goudse Schouwburg
Ruim 200 derdeklassers van het Coornhert Gymnasium, GSG Leo Vroman en St.-Antonius/Carmelcollege dragen op de planken van de Goudse Schouwburg hun eigen geschreven gedicht voor. Tussen de gedichten door is er een act van actrice Dette Glashouwer, urban dance door Turn it Loose en poëzie van VSB Poëzieprijs genomineerde Ester Naomi Perquin. Pianist Polo de Haas en drummer Truus Engels begeleiden de gedichten muzikaal. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord. Een professionele jury beoordeelt de gedichten en bepaalt wie er in de prijzen vallen. Die jonge dichttalenten gaan door naar de landelijke finale op woensdag 22 mei 2013 in Amsterdam.