ted van lio

VERS Talkshow in Nijmegen met Ted van Lieshout

Op dinsdag 12 april stellen kinderen uit Nijmegen en omgeving in de VERS Talkshow allerlei vragen aan dichter en schrijver Ted van Lieshout. Op zijn beurt interviewt hij de kinderen over hun zelfgeschreven gedichten.

Tussen de interviews door brengen kinderen hun poëzie op de planken. Een deskundige selecteert zes finalisten die doorgaan naar de grote VERS finale op 31 mei in Amsterdam. De VERS Talkshow vindt plaats in Theater LUX(Mariënburg 38-39) en begint om 13.30 uur. De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom!

Voor kinderen die na VERS de smaak te pakken hebben, volgt er op 17 april een gratis workshop en open podium in de Bibliotheek De Mariënburg voor kinderen die van dichten houden. Schrijf je in via hvdl@obgz.nl en stuur meteen een gedicht mee!

Aan de VERS Talkshow doen kinderen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen de Jacobusschool, de Kameleon, de Geldershof en de Wieken mee.

Ted van Lieshout
Ted van Lieshout is een echte duizendpoot: hij schrijft gedichten, verhalen, boeken over kunst, liedjes voor tv, toneelteksten en prentenboeken. In 2009 ontving hij de Theo Thijssenprijs voor zijn gehele oeuvre. In 2010 kreeg hij als eerste de Willem Wilmink-prijs, de prijs voor het beste kinderlied. En in 2012 mocht hij de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Griffel in ontvangst nemen voor zijn blokgedichten in Driedelig paard. In 2014 werd Van Lieshout internationaal onderscheiden met de nominatie voor ‘de kleine Nobelprijs’, de Hans Christian Andersen Award. Boer Boris gaat naar zee was Prentenboek van het jaar 2015.


Ted van Lieshout(c)Ted van Lieshout