flyer vers slotdebat

VERS Slotdebat & Essay in het OBA Theater

Na spannende en boeiende debatvoorrondes door heel Nederland en Vlaanderen komen op dinsdag 17 april de beste poëziedebaters en essayisten naar het OBA Theater in Amsterdam voor het VERS Slotdebat & Essay. Jongeren van scholen uit Amsterdam, Antwerpen, Den Haag, Gent, Hengelo en Rotterdam worden door presentator Rick de Leeuw uitgedaagd tot een stevig debat over poëzie. Tussen de debatten door presenteren acht essayisten hun visie over goede en minder goede poëzie. Aanvang: 15.00 uur.

Een bijzonder vakkundige jury, bestaande uit Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, Martijn Nicolaas, senior adviseur Nederlandse Taalunie en Martin Berendse, directeur OBA, bepaalt wie zich de beste essayist en poëziedebater mag noemen.

Een dynamisch programma met medewerking van Ellen ten Damme die literatuur op muziek brengt, Vlado Spisiak die de debatten verluchtigt met zijn gitaar en de breakdancers van Turn it Loose.

Het VERS Debat & Essay is een van de programma's binnen VERS, hét poëzieproject van School der Poëzie voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. Meer dan 5000 jonge mensen hebben dit seizoen in het voortraject kennis gemaakt met het werk van de vijf genomineerde dichters: Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld.

Bekijk hier de flyer over het Slotdebat. En om nog meer in de stemming te komen kijk je de mini repo van het slotdebat van afgelopen jaar terug.