vers
#VERS2018

VERS Revue en Debat in Gent

Maandag 26 februari spelen jongeren van het Atheneum Gentbrugge en het  Atheneum Wispelberg met hun eigen gedichten de hoofdrol in een spetterende VERS PoëzieRevue. Om 14.00 uur barst de afwisselende literaire show los in het Arcatheater. Een dag later, dinsdag 27 februari, debatteren oudere jongeren van dezelfde scholen aan de hand van allerlei uitdagende stellingen over poëzie op de zolder van het Poëziecentrum. Aanvang: 14.00 uur.

VERS Revue in Arcatheater
In een swingende literaire show brengen Gentse jongeren hun poëzie op de planken. Ruim 150 jongeren schreven in de afgelopen weken hun eigen gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Hun gedichten zijn geïnspireerd op het werk van de genomineerden van de VSB Poëzieprijs. De mooiste en meest bijzondere gedichten worden voorgedragen in de VERS Revue.

De jonge ’dichters’ treden op met artiesten van naam. Zo brengt dichter & perfomer Andy Fierens zijn poëzie ten tonele, zorgt Nele Van Den Broeck - beter bekend onder haar muzikale alter-ego Nele Needs A Holiday - voor muzikale vrolijkheid en spinnen en tollen de breakdancers van Fractal Collective over het podium. De gedichten worden muzikaal omlijst door slagwerker Frank Wardenier en gitarist Vlado Spisiak. De presentatie is in handen van Christophe Vekeman.

Aan het einde van de literaire show bepaalt een deskundige jury, bestaande uit Carl De Strycker, directeur van het Poëziecentrum Gent, Annie Lens, Cultuurdienst Stad Gent en Lara Rogiers, Vlaams Fonds voor de Letteren, welke jongeren als winnaar uit de bus komen en doorgaan naar de uitgebreide poëzie meet-up met dichters, schrijvers, performances en een bijzondere afsluiting op het podium op vrijdag 19 april in DE Studio in Antwerpen!

VERS Debat in het Poëziecentrum
Jongeren worden door presentator Christophe Vekeman uitgedaagd tot een stevig debat over poëzie. Ook presenteren een aantal jongeren hun essay. Tussen de debatten en essays door zijn er optredens van Nele Needs a Holiday en Andy Fierens. Een vakkundige jury (o.a. Sieglinde Vanhaezebrouck, Poëziecentrum Gent en Peter Swanborn, dichter en journalist) selecteert een aantal jongeren die doorgaan naar grote finale: het VERS Slotdebat in Amsterdam.

Uitnodiging
Iedereen is van harte welkom om de VERS Revue en/of Debat in het Arcatheater/
Poëziecentrum bij te wonen. Gratis entree. Wél even reserveren via info@schoolderpoezie.nl of +31 (0)-3307817.

Organisatie
De activiteiten in Gent worden georganiseerd in nauwe samenwerking met Poëziecentrum en Dienst Cultuur Stad Gent. VERS wordt financieel mogelijk gemaakt door VSBfonds.