zz

VERS Manifestatie op 8 april 2009 in De Rode Hoed te Amsterdam

 

Op 8 april presenteert Dieuwertje Blok de VERSFinale voor kinderen en Rick de Leeuw de versFinale voor jongeren om resp. 13.00 en 15.30 u. in de Grote Zaal van De Rode Hoed.  Bekende artiesten treden op waaronder Feike Boschma (poppentheater), Guy Sonnen (zanger/acteur), Polo de Haas (pianist). De genomineerde dichters voor de VSB Poëzieprijs Bart Meuleman en Nachoem M. Wijnberg lezen voor uit eigen bundel.

De kinderjury bestaat uit: Huub Oosterhuis (dichter en oprichter School der Poëzie), Bart Meuleman (dichter), Rozemarijn Moggré (presentatrice Jeugdjournaal) en Tsead Bruinja (dichter).

De jurering voor de jongeren-gedichten is in handen van: Arie van der Zwan (voorzitter St. VSB Poëzieprijs), Anne Lize van der Stoel (algemeen bestuur Waterschap en cultureel adviseur), Janita Monna (publiciste) en Marjorie Boston (artistiek leider MC).

De animatiefilms zijn gemaakt door il Luster Producties.

Verder:  Madame Chou Chou zoekt uw ware gedicht op; Speedpoet Jakob geeft u een panklaar gedicht en De Poëzie Jukebox draait gedichten op verzoek.

's Avonds kunt u het VSB Jongerendebat bijwonen. Jongeren uit Antwerpen, Leeuwarden, Rotterdam, Bergen en Amsterdam debatteren over goede en slechte poëzie. Welke dichter uit het Nederlands taalgebied zouden zij de VSB Poëzieprijs geven? Aan het eind van het programma wordt het bekendgemaakt. Joke van Leeuwen (dichter) schreef een essay ter gelegenheid van het debat, presentator is Rick de Leeuw.

Wilt u een of allebei de finales bijwonen of/en het debat dan graag even een berichtje naar School der Poëzie, Postbus 11755, 1001 GT of info@schoolderpoezie.nl.

ZIE OOK www.versgedicht.nl