foto
#VERS2018

VERS Debat & Essay in Bieb Den Haag

Op vrijdag 6 april debatteren ruim 16 jongeren van het Rijswijks Lyceum en het Haags Montessori Lyceum er stevig op los met stellingen over poëzie in Studio B van de Centrale Bibliotheek Den Haag. Ook lezen een aantal jongeren hun essay voor. Zij doen allemaal mee aan VERS 2018: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door lessen en activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs.

De debatten worden afgewisseld met een optreden van dichter Andy Fierens. De presentatie is in handen van Bahram Sadeghi.

Een deskundige jury selecteert aan het einde van de show een aantal finalisten. Na de voorronde in Den Haag komen zij op dinsdag 17 april 2018 naar het OBA Theater in Amsterdam voor de finale. De jury bestaat uit Peter Swanborn (dichter en journalist), Harry Zevenbergen (dichter/performer en bloemlezer), en Saskia Bruines (wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs in Den Haag).

U bent van harte welkom in Studio B (Centrale Bibliotheek)! De toegang is gratis. Wél even reserveren via info@schoolderpoezie.nl