VERS in Breda- Fotoverslag

 Dinsdag 23 februari zinderde de Bibliotheek Breda van de poëzie. 


In de ochtend kwamen 220 kinderen van vier basisscholen naar de VERS talkshow. Op het podium interviewden zij dichteres en VSB Poëzieprijsgenomineerde Maud Vanhauwert. 


Tussen de gesprekken door droegen 30 kinderen, aangemoedigd door een enthousiast jong publiek, hun eigen gedichten voor. Het kostte de jury (Maud Vanhauwaert, Niels Landstra, stadsdichter van Breda en Astrid Segeren, specialist jeugd & basisonderwijs bij Bibliotheek Breda) heel wat zweetdruppels om te bepalen welke kinderen doorgaan naar de grote VERS finale voor kinderen in Amsterdam.


Maar aan het einde van de Talkshow kwamen Sarra Gabeljic, Jayden van der Meer en Chanteley Hansen van basisschool de Parel en Nova de Vries, Ronin Fikkert en Nova van Bokhoven van basisschool de Spoorzoeker als trotse winnaars uit de bus. Applaus! De gedichten van de finalisten staan hier. Alvast veel plezier en toi-toi-toi in Amsterdam!


Omroep Brabant deed de hele dag live verslag vanuit de bibliotheek. Gelijk na de Talkshow gaven de finalisten zonder blikken of blozen live interviews.