gedicht verliezen van Ahmed

Veel winnaars tijdens de PoëzieRevue!

Op dinsdag 7 december traden de tweedeklassers van het Hervormd Lyceum West op met hun zelfgeschreven gedichten in de Meervaart, tijdens de PoëzieRevue. Een vakkundige jury, met daarin onder andere dichter Joost Oomen, beoordeelt alle gedichten en maakte aan het eind van het programma de winnaars bekend!

De leerlingen uit 7 klassen van het Hervormd Lyceum West volgden poëzielessen en schreven een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Een selectie uit de gedichten is te horen tijdens de PoëzieRevue op 7 december. 

De PoëzieRevue is een literaire show waarin de jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol spelen. Tussen de voordrachten van de jonge dichters door spinden en tolden de dansers van breakdance groep Turn it Loose over het podium, zong zangeres Cheyenne Toney de sterren van de hemel en traddichter Joost Oomen op. De presentatie was in handen van beatboxer en rapper André Accord

Een professionele jury beoordeelde de gedichten en bepaalde wie er met de prijsbekers vandoor gingen. De jury bestondnaast Joost Oomen uit de zakelijk leider van Perdu, Steve Scheirsen en directeur van SLAA Miriam van Ommeren. Zij vonden het gedicht van Ahmed het mooist, en hij won dan ook de eerste prijs. De tweede prijs was voor Wilkes met het gedicht Ziel, en de derde prijs voor Anouar met Wachten op het lot. Gefeliciteerd alle drie!

Naast deze winnaars waren er ook nog een aantal eervolle vermeldingen om uit te delen. De eerste eervolle vermelding ging naar Azra, die naast haar eigen voordracht ook een paar gedichten van haar klasgenoten voordroeg. Ook Joash, Ceylin, Guilherme en Lina verdienden een eervolle vermelding voor hun prachtige gedichten!