read my world
Read My World

Turkse schrijvers en dichters te gast bij Read My World Revues en What Comes From Afar

De Turkse dichter, literatuurcriticus en vertaler Ibrahim Enis Akin en de Armeens-Turkse dichter en schrijver Karin Karakaşlı zijn op vrijdag 12 oktober te gast bij de Read My World Revues en de Talkshow What Comes From Afar. Twee boeiende programma's die School der Poëzie mede organiseert op het internationale literatuur festival Read My World.

In de Read My World Revues brengen Amsterdamse jongeren hun eigen gedichten op de planken. Ze schreven teksten - in het Engels en in het Nederlands - geïnspireerd op het werk van de Turkse festivalgasten Enis Akin en Karin Karakaşli. In de Talkshow What comes from Afar voeren talentvolle schrijvende jongeren gesprekken Enis Akin and Karin Karakaşlı. Ze spreken onder meer over het schrijven, presenteren en over het lezen van literatuur. 

Karin Karakaşlı (1972) is een Armeens-Turkse dichter die in Istanbul woont en in het Turks schrijft: poëzie, reguliere columns en opiniestukken voor onafhankelijke media, fictie, non-fictie en kinderliteratuur. In haar poëzie ontmoeten we enorm veel liefde voor de geografie waarin ze leeft, vooral de stad Istanbul. Lees hier enkele naar het Engels vertaalde gedichten.

Ibrahim Enis Akin (1964) is een Turkse dichter, literatuurcriticus en vertaler. Akin is een veelgevraagde gast op de Turkse televisie. Hij deelt een sterke band met linkse, socialistische en anarchistische auteurs. Zijn werk staat te boek als experimenteel en anti-cliché.

De Read My World Revues beginnen om 11.00 en 14.00 uur. What Comes From Afar start om 16.00 uur. De kaartverkoop voor het Read My World Festival op 11, 12 en 13 oktober in de Tolhuistuin is inmiddels gestart en het volledige programma staat online. Zien we je daar?