zz

Ted van Lieshout in jury PoëzieRevue

Schrijver, dichter en tekenaar Ted van Lieshout treedt op en neemt op vrijdag 20 november plaats in de jury van de PoëzieRevue. Om 13.00 uur barst in Theater van ‘t Woord de literaire show met dans, muziek en gedichten van jongeren van het Fons Vitea Lyceum los.

Naast Van Lieshout zitten Jessica van der Sluis, medewerker educatie & ontwikkeling bij de OBA en David Asser, rector van Het Fons Vitae Lyceum, in de jury. Aan het einde van de show maken zij de prijswinnaars bekend.

Aan de PoëzieRevue werken verder mee: tapdanseres Marije Nie, pianist Polo de Haas, drummer Marnix Stassen, urban dance group Turn it Loose en beatboxer, rapper en presentator André Accord.

Ted van Lieshout
Ted van Lieshout is een echte duizendpoot: hij is illustrator, schrijft gedichten, verhalen, boeken over kunst, liedjes voor tv, toneelteksten en prentenboeken. In 2009 ontving hij de Theo Thijssenprijs voor zijn gehele oeuvre.

Afbeelding verwijderd.

In 2010 kreeg hij als eerste de Willem Wilmink-prijs, de prijs voor het beste kinderlied. En in 2012 mocht hij de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Griffel in ontvangst nemen voor zijn blokgedichten in Driedelig paard. In 2014 won hij een Zilveren Griffel, voor Boer Boris in de sneeuw. www.tedvanlieshout.nl

De PoëzieRevue is gratis toegankelijk! Wél even reserveren via info@schoolderpoezie.nl

foto onder: copyright Ted van Lieshout 
foto boven: copyright Ben Kleyn.