Stadsdeelwethouder trots op poëzietalent in Amsterdam Nieuw-West

 In vier afwisselende PoëzieRevues brachten deze week meer dan 120 jongeren van drie verschillende Amsterdamse scholen hun poëzie op de planken van Theater de Meervaart en Theater van ‘t Woord. 

Damin Idrizi en Isabel van den Broek (Calandlyceum), Ikram El Bakri (Mundus College) en Jawad Amarjouf (Hervormd Lyceum West) gingen er vandoor met de eerste prijzen. Deskundige jury`s beoordeelden alle gedichten. ‘Het niveau lag erg hoog’, aldus dichter en jurylid Mustafa Stitou. Stadsdeelwethouder en jurylid Ronald Mauer concludeerde bij de prijsuitreiking dat er veel dichttalent in Nieuw-West rondloopt. Lees de gedichten van alle prijswinnaars hier. 

Bekijk meer foto`s op onze Facebookpagina.

De Stadsdichter van Nieuw-West Gökhan Aksoy schreef geïnspireerd door de jongeren van het Hervormd Lyceum West en het Mundus College een nieuw gedicht dat hij voordroeg tijdens de PoezieRevues in de OBA op 28 oktober:
 

Dromer Ik droomIk droom dat ik met een prinses gehuwd benIk droom dat ik met een prins gehuwd ben Ik droom dat er vleugels op mijn brommer groeienIk droom dat ik vlieg als een ooievaar Ik droom dat ik meester of juf ben,al mijn leerlingen 9 scoren voor 9 vakken,dat mijn leerlingen dichters of schrijvers worden Ik droom dat ik de dunste dichtbundel uitgeef,met meeuwenvleugelsIk droom dat ik schrijf van Amsterdam naar Tibet Ik droom dat ik het leven mooi in elkaar gekickbokst hebIk droom dat ik de nieuwe Messi of van Persie ben Ik droom dat ik een fotomodel of de mooiste van Nederland benIk droom dat mijn hersenen verdwaald zijn in de boeken Ik droom , droom, droomIk doe mijn ogen open, ik droom, ik droom Welkom in dromenland! Gökhan Aksoy, dichter des Stadsdeels Geïnspireerd door verhalen jongeren/2e klassen voortgezet onderwijs 

 

Oktober 2015