fotos de rozet
"Ik heb mezelf in mezelf gezien"

Spoken word in De Rozet in Arnhem

Vier Havo4 -klassen van het Olympus College uit Arnhem storten zich in cultureel centrum De Rozet (Arnhem) op poëzie en spoken word. Tijdens vier korte workshops hadden de jongeren samen of individueel de teksten voorbereid aan de hand van schrijfopdrachten van docenten van School der Poëzie. Dit programma werd georganiseerd in het kader van De Johnny.

Spannende regels vlogen in de rondte. Elke klas bereidde een performance voor van 7 minuten. De jonge dichters bestormden met z'n 25en tegelijk het podium. Opgesteld in rijen en met behulp van slechts één microfoon brachten ze hun teksten: "Blijf vrij. Stem Eerlijk"  "Ik heb mezelf in mezelf gezien." "Familie is waar ik het liefste ben." "Zonder natuur geen zuurstof" "Doe het toch maar".

Zangeres Cheyenne Toney zweepte samen met gitarist Vlado Spisiak de zaal op met haar nummer 'Hartslag'. Staand, zwaaiend en klappend zong iedereen mee.

De Vlaamse Spoken word artiest Soukaïna Bennani wist de zaal te ontroeren en te raken met de performance van  een gedicht dat zij al op haar 17e schreef: "Je onderschatte de hoeveelheid nee in mijn leven." Het publiek luisterde geconcentreerd en stil.