xx

School der Poëzie bereikt recordaantal deelnemers in 2012

Ruim 14000 kinderen en jongeren zijn in 2012 op een laagdrempelige manier door School der Poëzie in contact gekomen met hoogwaardige poëzie aan de hand van onze projecten en eigen lesmethodes en materialen. Zowel werk van Nederlandse dichters als poëzie uit andere landen kwam hierbij aan bod.

School der Poëzie bereikt niet alleen een groot en cultureel zeer divers publiek in Amsterdam en daarbuiten, maar juist ook erg veel jongeren die op andere manieren nooit met poëzie in aanraking komen.

Kinderen, jongeren (en incidenteel ouderen) deden in 2012 mee aan activiteiten als PoëzieRevue`s, Landkoffers, VERS, Y’Poetry, Kasteeljuweel, Amsterdam die grote stad, het Rode Loper Festival, EU-regio Slam, de Leesclub en diverse workshops. Door het zeer diverse aanbod van School der Poëzie verschilt de urenbesteding per deelnemer. Van minimaal 2 uur bij een workshop tot tientallen uren bij bijvoorbeeld deelnemers aan Y’Poetry.

Jonge dichttalenten uit Berlijn, Londen en Antwerpen volgden eerst poëzielessen op school, traden vervolgens op in de voorronde in een theater in hun eigen woonplaats. De winnaars van de voorronde kwamen in april naar Amsterdam om daar op te treden in de internationale finale en werden getrakteerd op een literair weekend in de hoofdstad.