zz

Raps en beats in PoëzieRevue

Voordat de muziekanten de handen ineen sloegen waren ze beiden verantwoordelijk voor een handvol mijlpalen in de Nederhiphop. Rico, pseudoniem van Ricardo McDougal, maakte onderdeel uit van de rapformatie Opgezwolle. Kubus, ook wel bekend als Bart van der Werken, is DJ en producer en werkte ondermeer samen met de Britse rapper en dichter BangBang. Sinds ze samen optreden ontvangen ze wederom lovende recensies. Volgens het magazine OOR stuwen de twee Zwollenaren elkaar tot grotere hoogte. “Met een ijzersterke techniek en een razendsnelle opeenvolging van taalvondsten in zijn sterke teksten bewijst Rico wederom tot de beste rappers van het land te horen.” Aldus het muziektijdschrift.

Een professionele jury beoordeelt de gedichten en bepaalt wie er in de prijzen vallen. De jury bestaat onder andere uit dichter Tjitse Hofman en Toyah Freriks. Freriks won met haar gedicht ‘Het oog in het kastje’ de eerste prijs van de PoëzieRevue 2009 in Almelo.

De PoëzieRevue begint om 14:00 uur. De toegang is gratis. Wel even reserveren via info@schoolderpoezie.nl of 020 3307817