1

Rachel Rumai Diaz in gesprek met Astrid H. Roemer

Rachel Rumai Diaz ging voor festival Zus en Zo in gesprek met Astrid H. Roemer over zusterschap, solidariteit en zelfliefde.

Astrid H. Roemer (Paramaribo, 1947) ontving in 2016 de P.C. Hooft-prijs voor haar proza-oeuvre. Zij wordt zowel in Suriname als in Nederland geprezen om haar zinvolle inbreng in het publieke debat en haar eigenzinnigheid in het inmiddels uitgebreide oeuvre van poëzie, proza en dramateksten.

Rachel Rumai Diaz is schrijver, dichter, Spoken Word artist en workshopdocent. Zus en Zo is een nieuw literair festival dat een podium biedt aan het thema ‘Zusterschap’. Hiermee wil het festival de nadruk leggen op het belang van solidariteit in de strijd voor gelijkwaardigheid en emancipatie, geïnspireerd door de quote “I am not free while any woman is unfree, even when her shackles are very different from my own” van Audre Lorde.

Zus en Zo is een initiatief van dichter en spoken word-artiest Rachel Rumai Diaz en School der Poëzie. Met dank aan Amsterdams Fonds voor de Kunst, Nederlands Letterenfonds, Bijlmer Parktheater en Read My World.

Volg Zus en Zo op Facebook en Instagram voor updates!

1