Raadgedicht tijdens de Poëzieweek 2016: dicht mee met de dichter

Raadgedicht is dé kans voor taalliefhebbers, amateurdichters en leerlingen van het VO om zichtzelf te meten met echte dichters.

Wat is een raadgedicht? In een raadgedicht ontbreekt één woord. Lezers worden uitgedaagd dit woord te raden. Door het spelelement wordt het gedicht intensief gelezen. De lezer denkt met de dichter mee en wordt uitgedaagd creatief met taal aan de slag te gaan. Foute antwoorden zijn niet per se fout. Misschien is een ander woord wel mooier dan dat van de dichter? Voor de dichters is het spannend om te ervaren welke woorden de lezers aandragen.

Na een zeer succesvolle start van Raadgedicht voor kinderen komt er nu ook een versie voor jongeren en volwassenen. In de Poëzieweek 2016 verschijnt elke dag een nog ongepubliceerd gedicht van een bekende dichter. De lezer heeft vervolgens 48 uur de tijd om het ontbrekende woord te raden. Daarna verschijnt de oplossing en een woordwolk met alle genoemde oplossingen. In een erelijst worden de winnaars bijgehouden. Na afloop van de Poëzieweek wordt de deelnemer met de meeste goede oplossingen bekend gemaakt.

Deelnemende dichters zijn Abdelkader Benali, Chrétien Breukers, Tsead Bruinja, Karel Eykman, Remco Ekkers, Joke van Leeuwen, F. Starik en Saskia Tehouwer.

De gedichten zullen vanaf 28 januari 2016 verschijnen op www.raadgedicht.nl.

Deelname is gratis.