1
Zus & Zo op 10 oktober

Programma Read My World bekend!

Het Amsterdamse Internationale Literatuurfestival Read My World staat dit jaar in het teken van de literaire stemmen uit Europa. Op vrijdag 9 & zaterdag 10 oktober treden in de Tolhuistuin ruim zestig schrijvers, journalisten en kunstenaars met elkaar op. Twee dagen vol literatuur, poëzie, spoken word, muziek en theater.

Naar het hele programma en tickets

In verband met Covid-19 en de veiligheid van onze bezoekers werkt Read My World dit jaar met vaste programmaroutes. Via deze website kun je een kaartje kopen voor één van deze routes. Ze bestaan allemaal uit drie tot vijf hoofdprogramma’s; een diepgravend gesprek, een meertalige performance, een inspirerende workshop. Maak je op voor een intieme, spannende en avontuurlijke wandeling door de Tolhuistuin met o.a. internationale gasten Gary Younge (Londen), Aya Cissoko (Parijs), Jonida Prifti (Rome), Rokhaya Diallo (Parijs) én gasten van eigen bodem als Gloria Wekker, Lionstorm, Mitchell Esajas, Simon(e) van Saarloos en Madeleijn van den Nieuwenhuizen.

Zus & Zo
Spoken word-artiest Rachel Rumai Diaz en School der Poëzie organiseren het programma Zus & Zo, dat plaatsvindt op zaterdag 10 oktober om 20.00 uur tijdens het Read My World festival. Zus & Zo presenteert een wervelend programma met voordrachten en performances van schrijvers, muzikanten, dichters en woordkunstenaars en brengt een ode aan allen die zich als vrouw identificeren.

Tijdens dit programma staan we stil bij het thema ‘zusterschap’. Hiermee leggen we nadruk op het belang van solidariteit in de strijd voor gelijkwaardigheid en emancipatie, geïnspireerd door de quote “I am not free while any woman is unfree, even when her shackles are very different from my own” van Audre Lorde.