RMW 2021
2, 3 & 4 september

Programma Read My World 2021 bekend!

Het Amsterdamse Internationale Literatuurfestival Read My World heeft dit jaar als thema 'With Care'. Care voor jezelf, voor anderen en care voor de wereld. Het afgelopen jaar, een verstilde en beklemmende tijd waarin we veelal thuis zaten opgesloten, legde onherroepelijk bloot dat al dat rennen en gevlieg ongezond voor ons is. De wereld trapte op de rem en die onderbreking, die wereldwijde windstilte, maakte ons bedachtzamer en nadenkend over het alledaagse, met meer zorg en met meer aandacht voor elkaar. 
Op vrijdag 3 en zaterdag 4 september treden in de Tolhuistuin schrijvers, journalisten en kunstenaars met elkaar op. Twee dagen vol literatuur, poëzie, spoken word, muziek en theater.

Naar het hele programma en tickets

In verband met Covid-19 en de veiligheid van de bezoekers werkt Read My World net als vorig jaar op vrijdag & zaterdag met vaste programmaroutes. Via de website kun je een kaartje kopen voor één van deze routes. Ze bestaan allemaal uit drie hoofdprogramma’s, bijvoorbeeld een diepgravend gesprek, een meertalige performance en inspirerende workshop. Er is voor elk wat wils! Op zaterdagavond ontmoeten alle routes elkaar in de open lucht (eveneens het festivalhart) bij het kampvuur in de tuin. Met o.a. Grace Ly, Fatma Aydemir, Dalilla Hermans, Hengameh Yaghoobifarah, IKRAAAN en vele anderen.

Read My World Revues

In samenwerking met het festival organiseert School der Poëzie op vrijdag 3 september om 11.00 en 14.00 uur de Read My World Revues. In vrolijke theaterprogramma's brengen Amsterdamse jongeren hun poëzie op de planken. Tussen de optredens door zijn er verschillende entr’actes. Zo betreden de gastschrijvers Dalilla Hermans, Hengameh YaghoobifarahFatma Aydemir en muzikant IKRAAAN het podium. Met een optreden van danscollectief Turn it Loose en muzikale begeleiding van gitarist Vlado Spisiak. De presentatie is in de goede vertrouwde handen van host en journalist Bahram Sadeghi.