poezierevues de meervaart
Het mooiste gedicht

PoëzieRevues in Theater de Meervaart

Op maandag 11 december zijn er twee PoëzieRevues in Theater de Meervaart in Amsterdam. Om 11.00 uur barst de eerste afwisselende show met dans, muziek en gedichten van jongeren van het Mundus College los. In de PoëzieRevue van 14.00 uur brengen jongeren van het Hervormd Lyceum West hun poëzie op de planken.

Jury's
Deskundige jury's, met daarin professionele dichters, beoordelen alle voordrachten en bepalen wie er met de prijzen vandoor gaan. De jury’s bestaan uit Onno-Sven Tromp,  Stadsdeeldichter van Nieuw-West, dichter Mustafa Stitou, voormalig stadsdichter van Amsterdam en winnaar VSB Poëzieprijs (2004), Jeroen Mirck, bestuurscommissielid van D66 in Nieuw-West, Dyanne Brummelhuis, rector Mundus College en Hans van Dokkum, rector van het Hervormd Lyceum West.

Entr’actes
Tussen de voordrachten van de jongeren door laat zanger Yerrie Rellum zijn gigantische stem horen met Vlado Spisak op gitaar, is er poëzie van Mustafa Stitou, spinnen en tollen de breakdancers van Turn it Loose over het podium en  zorgt illusionist Celsius voor magie en mystiek. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Voor wie wil komen kijken en luisteren: de toegang is gratis, reserveren noodzakelijk via info@schoolderpoezie.nl