jury met winnaars

PoëzieRevues met OSB en VierTaal College

Op donderdag 15 februari speelden Amsterdamse jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol in twee afwisselende PoëzieRevues. Deze literaire theatershows vormden het hoogtepunt van een project waaraan ruim 650 jongeren van het VierTaal College en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer hebben gewerkt. Een selectie van de gedichten was te horen tijdens deze revues.

Dichter Gershwin Bonevacia was juryvoorzitter van de PoëzieRevues. In 2013 won hij zijn eerste literatuurprijs ‘’Lettertype’’. In 2017 debuteerde hij met zijn eerste dichtbundel genaamd "Ik heb een fiets gekocht". Bonevacia kreeg in de jury versterking van Cees Hansen (oud-docent OSB) en Lestari Scholtes (programmeur Grachtenfestival). De jury had met veel plezier en bewondering alle gedichten gelezen en stond voor de lastige taak om uit zoveel moois een aantal winnaars te kiezen. Lees de winnende gedichten hier.

Dans was er dit keer van Turn it Loose en zanger Yellie Rellum  zong de sterren van de hemel met gitarist Vlado Spisiak op gitaar. De presentatie was in handen van André Accord.

amvj
fond