Gershwin
Met het Coornhert Lyceum en ISK Spaarne College

PoëzieRevues in de Schuur in Haarlem

Op 20 juni was het tijd voor de laatste twee PoëzieRevues van het schooljaar én het School der Poëzie-seizoen. Aan deze twee Revues in theater de Schuur in Haarlem deden 's ochtends de leerlingen van ISK Spaarne College mee en 's middags de leerlingen van het Coornhert Lyceum. Voorafgaand aan de PoëzieRevue kregen zijn lessen waarin ze zelf gedichten schreven die ze op het podium aan hun docenten en klasgenoten lieten horen.

De PoëzieRevues werden gepresenteerd door André Accord. Cheyenne Toney trad op met een muzikaal intermezzo en kreeg de jongeren aan het zingen, Turn it Loose schudde ze los met hun vette breakdancemoves! De jongeren werden begeleid op drums en gitaar door Frank Wardenier en Vlado Spisiak. Dichter Gershwin Bonevacia bracht zijn gedichten ten gehore.

In de jury namen naast Gershwin Bonevacia 's ochtends student en poëzieliefhebber Klara Oversteegen en docent van het ISK Mirjam Asaari plaats. Zij reikten de prijzen uit aan de beste gedichten:

De eerste prijs ging naar Mildrid, met het sprookjesachtige gedicht Droom

De tweede prijs was voor Evee met het gedicht De laatste steen

En de derde prijs ging naar Zainab met het gedicht Een lege klas

Yasan won de voordrachtsprijs!

Verder waren er eervolle vermeldingen voor Daria, Nour, Abdullah, Aaliyan, Sarah, Silva, Ivanna, Finch, Olivia, Seif, Haidar, Nail en Natelly!


's Middags zaten Gershwin Bonevacia, Klara Oversteegen en concrector van het Coornhert Anja Schoots in de jury. Zij verkozen de winnaars:

De eerste prijs was voor Valerie, met een heel poëtisch gedicht: Woorden. Persoonlijke gedachten omgezet in een prachtige tekst.

De tweede prijs ging naar Fenna, met het gedicht De nacht.

De derde prijs was voor Beau, met de filosofische vraag 'Hoe is het om dood te zijn?' in Wat is de wereld toch mooi.

Er waren eervolle vermeldingen voor Loïs, Marvin, Fiep, Rim en Keet en Samir kreeg de voordrachtsprijs!

 

Gefeliciteerd allemaal!