zz

PoëzieRevues in De Meervaart en Theater van 't Woord

Op 27 oktober en 28 oktober spelen Amsterdamse jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol in vier PoëzieRevues. Op dinsdag 27 oktober om 11.00 uur barst in Theater de Meervaart de eerste afwisselende show met dans, muziek en gedichten los.

Deze literaire theatershows vormen het hoogtepunt van een project waaraan jongeren van het Hervormd Lyceum West, het Mundus College en het Calandlyceum hebben gewerkt. Ruim 700 jongeren schreven hun eigen gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Een selectie van de gedichten is te horen tijdens deze revues.

Tussen de gedichten door zijn er optredens van breakdance groep Turn it Loose, zangeres Joy Wielkens met Vlado Spisiak op gitaar en lezen Gökhan Aksoy, stadsdeeldichter van Amsterdam Nieuw-West of dichter Mustafa Stitou voor uit eigen werk. Rapper en beatboxer André Accord presenteert de programma’s, met live muziek door pianist Polo de Haas en slagwerker Marnix Stassen. Deskundige jury`s beoordelen de prestaties van de jongeren en bepalen wie er in de prijzen vallen.

Programma

Dinsdag 27 oktober in De Meervaart. Aanvang 11.00 uur.
PoëzieRevue met jongeren van het Calandlyceum.
  Dinsdag 27 oktober in De Meervaart. Aanvang 14.00 uur.
PoëzieRevue met jongeren van het Calandlyceum.
  Woensdag 28 oktober in Theater van ’t Woord. Aanvang 11.00 uur. PoëzieRevue met jongeren van het Mundus College.
  Woensdag 28 oktober in Theater van ’t Woord. Aanvang 14.00 uur.
PoëzieRevue met jongeren van het Hervormd Lyceum West.

Theater van ’t Woord is op de 7e etage van de Centrale OBA.