revue lochem

PoëzieRevue Staring College

Op donderdag 14 oktober vulde Schouwburg Lochem zich met enthousiaste vierdeklassers die hun zelfgeschreven gedichten voordroegen. 220 leerlingen uit acht klassen van het Staring College kregen eerder die week les van onze School der Poëziedocenten. Verdeeld over vier groepen droegen 38 leerlingen hun gedichten voor.

Er kwamen die avond maar liefst 8 winnaars uit de bus. Wij feliciteren Roos, Julius, Gijs, Esmee, Thijmen, Finn, Janiek en Rolf! De winnende gedichten zijn hier te lezen.

Het thema van de gedichten was natuur. Tussen de voordrachten van de jonge dichters door spinden en tolden de dansers van breakdance groep Turn it Loose over het podium, droegdichter en winnares van De Grote Poëzieprijs 2021 Liesbeth Lagemaat voor en trad zangeres Greetje Bijma op met Vlado Spisiak op gitaar. De presentatie was in handen van beatboxer en rapper André Accord

Een professionele jury beoordeelde de gedichten en bepaalde wie er met de drie prijsbekers vandoor ging. De jury bestond naast burgemeester Sebastiaan van ’t Erve uit Tim Pardijs, dichter en cultuurcoach bij de Muzehof; dichter Liesbeth Lagemaat en Mandy Braakhekke namens de Bibliotheek Lochem. 

Deze PoëzieRevue was in samenwerking met de Muzehof.