PoëzieRevue CSG Augustinus

PoëzieRevue in SPOT/Oosterpoort: "Maar kooltjes zijn warmer dan vuur"

Tijdens een dynamische show vol vaart droegen de jongeren uit de eerste klassen van het CSG Augustinus hun gedichten voor op het podium van SPOT/Oosterpoort in Groningen.

Tussen de voordrachten door tolden en spinden de dansers van Turn it Loose over de planken, trad dichter Alexis de Roode, zorgden gitarist Vlado Spisiak en drummer Richard Veltman voor muziek. Illusionist Celsius blies de zaal omver met zijn magie en zangeres Aïcha Gill betoverde met haar liedjes.

De jury, betsaande uit dichter Alexis de RoodeCorreen Dekker van Noordwoord en Inge Kappert van het Poëziepaleis, had drie prijsbekers te vergeven en zeven eervolle vermeldingen te verdelen.

De 1e prijs ging naar Ruben (klas 1F) voor zijn gedicht VUUR. Een warm drieluik waarin een sterke strijd wordt gestreden.

De 2e prijs was voor Mink (klas 1B) voor zijn gedicht EENZAAM. Mooie inhoud, mooie klanken.

De 3e prijs was voor Lynn (klas 1K) voor DE EERSTE KEER NA ANDERHALF JAAR. Een zeer persoonlijk gedicht met een vrolijkheid die de jury ontroerde.

De eervolle vermeldingen gingen naar

Sela (klas 1E) met het gedicht IK WIL WEG.  Een droevig gedicht, dat wilskrachtig eindigt.

Milan (klas 1C) met DIKKE JOHN DEERE. Een sterk plattelands gedicht.

Kjell (klas 1D) met ZWARTE GATEN. Een gedicht met mooie vondsten: 'het universum zit in mijn broekzak - soms valt het eruit - maar dan pak ik hem op'.

Sadjan (klas 1G) met DE TREIN EN DE TUIN. Een fantasierijk en beeldend gedicht.

Dewi (klas 1B) met STIPPEN. Een kort en krachtig gedicht. Opa kijkt vast trots van uit de hemel.

Mussie (klas 1H) met zijn gedicht ZORGT. Een gevoelig gedicht, een ode aan zijn moeder. 'ik heb geen vader nodig - ik heb jou'.

Kjell (klas 1J) met VOGELS. Een gedicht met mooie poëtische elementen.