Zomergedicht

PoëzieRevue op het Haarlem College

De laatste PoëzieRevue van het schooljaar vond plaats op 20 juni, in het Haarlem College. De X klassers kwamen samen om hun zelfgeschreven gedichten ten gehore te brengen.

Tijdens de PoëzieRevue was er een optreden van zangeres Cheyenne Toney, de dansers van Turn it Loose en mondharmonica speler Danibal. De presentatie was in handen van rapper André Accord.

Een vakkundige jury luisterde aandachtig naar de gedichten en beoordeelde ze. Deze jury bestond uit kinderboekenschrijver Ellen Stoop, docent van het Haarlem College Frank Stasser en docent creatief schrijven Lotte Linthorst.

Eerste prijs
 

De 1e prijs ging naar Zoë voor haar gedicht ZOMERNACHT. Een sfeervol gedicht, waarin geluisterd wordt naar de stilte.

De 2e prijs was voor Menno voor zijn gedicht RINGSTAARTMAKI. Een geestig gedicht, waarin Menno beschrijft hoe het hem lekker lijkt om te luieren, eten, niksen en een klimmende dief te zijn

De 3e prijs was voor Laurentia met VERDWENEN. Emoties spelen een grote rol in dit toch enigszins mysterieus gedicht.

De Eervolle Vermeldingen waren voor

* Leen voor VERDRIET EN BLIJDSCHAP. Een prachtig gedicht dat krachtig begint met 'ik heb mijn kleur haar veranderd - ik heb verdriet'.

* Sarbjit voor PRATEN. Een handleiding voor iedereen over wat je met praten kunt doen en hoe woorden kunnen helpen of waarschuwen.

* Rune voor BLAUW. De zomer wordt in dit ritmische gedicht bezongen, klankvol in een dromerige sfeer.

* Isabella voor NEP. Een gevoelig gedicht over in een eigen wereld willen leven en over een overgrootopa die is overleden.

Gefeliciteerd allemaal!

Haarlem College