Gershwin Bonevacia
"In het donker is zelfs het donker alleen"

PoëzieRevue met leerlingen van het OSB & Viertaal

Op dinsdag 14 februari kwamen de leerlingen van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer en Viertaal naar het theater van de OBA, voor twee PoëzieRevues! 

De PoëzieRevue werd gepresenteerd door André Accord. Dichter Gershwin Bonevacia trad op met zijn poëzie, en de dansers van Turn it Loose zweepten de jongeren op met hun breakdance act. De muziek werd verzorgd door Vlado Spisiak en Frank Wardenier.

De gedichten van het Mundus College werden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Gershwin Bonevacia, Maryse Knook, Ailen Meester, Mick Witteveen en Kimo Steenaart. 

Ochtend PoëzieRevue met OSB + Viertaal

De leerlingen van Viertaal volgden voorafgaand aan de PoëzieRevue raplessen en schreven daar hun eigen rap. Uit de vijf geweldig leuke raps ging de 1e prijs naar Jayden voor zijn rap GROTE WENS. De rap had een interessant rijmschema.

OSB

1e prijs ging naar Timosha met het gedicht STILTE. Een poëtisch gedicht waarin zelfs het donker spijt heeft en licht mist.

2e prijs ging naar Emily met het gedicht EEN PLEK, waarin ze via een boek vlucht in een nieuwe wereld.

3e prijs was voor Samuel voor zijn gedicht THUIS. Een beeldend en beschouwend gedicht en een ode aan vader.

 

Eervolle vermeldingen gingen naar

Julia voor haar gedicht VERDER KIJKENEen krachtig gedicht, straalt hoop uit.

Mya voor haar gedicht MIJN ZIEL WIL.

 

Middag PoëzieRevue met OSB

De 1e prijs was voor Lana voor TANTES OUDE HUIS. Een verhalend gedicht met rake observaties. Als je het leest, dan ben je er..

De 2e prijs ging naar Royston voor NIET BLIJ NIET BOOS., een heel beeldend gedicht met een mooi einde -Buiten een zonsondergang - Boven mij een zwart plafond -

De 3e prijs voor Jalil met MUZIEK. Een absolute ode aan de trompet, je hoorde de muziek.

 

De Eervolle Vermeldingen gingen naar

Naoufel voor EEN PAAR MOMENTEN MET MIJN NEEF. Een mooie beschrijving van zijn ijzersterke band met zijn neef: - onze band is sterk als titanium -

Arda met MIJN OPA. Een stuk geschiedenis met een sterke start en eind verbinding.

Bridget met HET BEHULPZAME OOG. Mijn kansen, die moet je zien.

winnaars

Gefeliciteerd allemaal!