Gedicht Yerielis
"De wolken waren eilandjes"

PoëzieRevue met de leerlingen van het MLO

Dinsdag 4 juni 2024 stonden de leerlingen van het Montessori Lyceum Oosterpoort uit Amsterdam op het podium tijdens de PoëzieRevue! Zij schreven voorafgaand aan de Revue zelf een gedicht. De beste gedichten werden uitgekozen en deze leerlingen mochten hun gedicht laten horen in het theater van de OBA Oosterdok.
 
De PoëzieRevue werd gepresenteerd door André Accord. De dansers van Turn it Loose spinden en tolden over het podium en Cheyenne Toney trad op met een nieuw nummer! Dichter Iduna Paalman inspireerde de jongeren met haar poëzie en Vlado Spisiak en Frank Wardenier begeleidden de jongeren op gitaar en drums.
 
De jury van deze PoëzieRevue bestond uit Iduna Paalman, dichter en poëziedocent Hendrik Willemsen en Els van de Singel. Zij kozen de winnende gedichten en reikten ze prijzen uit:
 
De voordrachtprijs ging naar Jayden met het gedicht Ruw voetbal. Hij droeg zijn gedicht levendig voor met mooie herhaling.
De eerste prijzen gingen naar 
 
Daarnaast waren er eervolle vermeldingen voor Amine (Zomervakantie), Pethuel (Mijn moeder), Sylvester (Toen ik in Nederland aankwam) en Anouk (Zomerdagen). 
 
Gefeliciteerd allemaal!