Prijsuitreiking Poëzierevue haarlem

PoëzieRevue Haarlem College

Yes! We zijn weer van start gegaan met live PoëzieRevues. Op de valreep van dit schooljaar hadden we een spectaculaire Revue met de leerlingen van het Haarlem College. Verdeeld over drie revues en drie rondes droegen zij hun zelfgeschreven gedichten voor.

Er waren deze editie heel veel winnaars, per ronde was er één winnend gedicht. De jury, bestaande uit Enny Schmitz en Lynn van der Zaag reikten de bekers uit. In de eerst ronde was Sabrina de winnaar van ronde 1. Haar gedicht vonden ze hoopvol, en sprak van besef van tijd. Daarna won Sven met het positieve gedicht 'Droom en hoop'. Het persoonlijke 'Donker' van Melad won de derde ronde van de eerste revue. In de tweede revue won het mooie gedicht 'Mijn dromen' van Mika de eerste ronde, het originele 'Mijn klok' van Manal de tweede ronde en het gedicht 'In Afrika' van Ismail dat de derde ronde won noemde de jury 'sfeervol.' Het grappige gedicht van Milo 'De koelkast' won de eerste ronde van de laatste revue. De tweede ronde werd gewonnen door Branden over zijn grote pluizige 'Parkieten', en de derde ronde door het spannende gedicht 'Kidnap' van Jayden. 

De winnende gedichten zijn hier te lezen. Gefeliciteerd, Melad, Sven, Sabrina, Ismail, Manal, Mika, Milo, Branden en Jayden!

De optredens tijdens de PoëzieRevue werden verzorgd door de dansers van Turn it Loose, gitarist Vlado en presentator André Accord. Mede dankzij hen was het een middag vol enthousiaste leerlingen. De prijzen werden uitgereikt door de jury Enny Schmitz en Lynn van der Zaag.

We kijken uit naar veel PoëzieRevues in het nieuwe schooljaar!