poeziefilmfestival zutphen
Nederlands Poëziefilmfestival in Zutphen

Poëziepraat op het Poëziefilm festival

Op 3 en 4 november vindt in Zutphen het Nederlands Poëziefilm Festival plaats, waar de Poëziepraat-films vertoond zullen worden. De films zijn op zaterdag 4 november 10:30 - 12:30 en 16:00 - 17:15 uur te zien in het museum in Zutphen.

Met het verschijnen van de laatste drie nieuwe films bestaat de serie PoëziePraat inmiddels uit twaalf korte films, met Dieuwertje Blok, Gershwin Bonevacia, Ellen ten Damme, Nizar el Manouzi, Tarikh Janssen, Rick de Leeuw, Milouska Meulens, Nazmiye Oral, Jeffrey Spalburg, Maud Vanhauwaert en Christophe Vekeman die in gesprek gaan met een jongere over hun gedicht. Alle films zijn geregisseerd door een andere filmregisseur die de gesprekken op hun eigen manier in beeld hebben gebracht. De films zijn geproduceerd door Interakt.

De tweede editie van het Nederlands Poëziefilm Festival omvat ruim 150 films: hommages aan eregasten Paul Bogaert/Jan Peeters, Aat Ceelen, Cíntia Taylor, Gert de Graaff, Borderlines Euregion en The Poetry Society London; scholierenfilms naar gedichten van Elten Kiene, Heidi Koren, Nisrine Mbarki, Kira Wuck en Hanz Mirck; films van Granate, het Poëziepaleis, School der Poëzie; Virtual Reality door Dorien Dijkhuis; de uitreiking van de NPF-Award door een jury bestaand uit Sjaan Flikweert, Jeremy Flohr (winnaar van de NPF-Award 2021), Alexis de Roode en Emily Vierthaler; een festivalterugblik door Hagar Peeters.

Voor meer informatie over het festival en tickets: www.poeziefilmfestival.nl

poeziepraat nina