ted van lieshout

Poëzie van binnen naar buiten met Ted van Lieshout in Breda

Op donderdag 29 november om 10.00 uur en 13.00 uur barsten in de Concertzaal van de Nieuwe Veste PoëzieRevues los met dans, muziek en gedichten van jongeren van de Prinsentuin en de Tessenderlandt uit Breda. Deze literaire theatershows zijn onderdeel van ‘Poëzie van binnen naar buiten’, een project van School der Poëzie. 320 eerste- en tweedeklassers schreven zelf een gedicht. Een selectie van de gedichten is te horen tijdens de revues. 
 
PoëzieRevues
Hun voordrachten worden afgewisseld met verschillende optredens door (kinderboeken)schrijver, dichter en beeldend kunstenaar Ted van Lieshout, illusionist Celsius en de breakdancers van Turn it Loose. Er is live muziek door drummer Frank Wardenier en gitarist Vlado Spisiak. Presentatie: André Accord.

Jury’s en prijzen
Deskundige jury’s met onder andere Ted van Lieshout, Ralph Kruizinga, bibliothecaris en schrijver en Kees van Meel, stadsdichter van Breda, beoordelen de gedichten en bepalen wie er in de prijzen vallen. 

Bovenstaande activiteit is het eerste deel van Poëzie van binnen naar buiten: een twee jaar durend programma voor vmbo-scholen ter ontwikkeling van een leerlijn poëzie. De PoëzieRevues in Breda worden georganiseerd in nauwe samenwerking met Stichting Nieuwe Veste. Poëzie van binnen naar buiten wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds en Het Nederlands Letterenfonds.
 

fonds 21
letterenfonds
prins bernhard cultuurfonds
nieuwe veste