tekening revue

Poëzie in Groningen

Wat een feest was het, in de Oosterpoort in Groningen! De brugklassen van CSG Augustinus traden op met hun zelfgeschreven gedichten tijdens de PoëzieRevue.

De PoëzieRevue is een literaire show waarin de jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol spelen. Tussen de voordrachten van de jonge dichters door spinden en tolden de dansers van breakdance groep Turn it Loose over het podium. Zangeres Cheyenne Toney maakte er een echte show van, waarbij Vlado Spisiak & Richard Veltman de muziek verzorgden. Ook waren er mysterieuze goocheltrucs te zien van Celsius. Deze PoëzieRevue hadden we optredens van maarliefst twee dichters: de stadsdichter van Groningen Myron Hamming en Maria Barnas. De presentatie wasin handen van beatboxer en rapper André Accord

Een vakkundig jury, bestaande uit Inge Kappert van het Poëziepaleis en dichter en docent Fros van der Maden, beoordeelde de gedichten. Er vielen drie jongeren in de prijzen met hun gedicht. Daan won de derde prijs, met zijn zintuigelijke gedicht over de eerste voetbaltraining bij FC Groningen. Jip won de tweede prijs, met een origineel gedicht over de transformatie van zand. De eerste prijs was voor Badr, met een bijzonder en mooi gedicht over hersenen. Eline, Lasse, Myrte en Susan kregen voor hun gedichten een eervolle vermelding. Gefeliciteerd allemaal! Lees hier de winnende gedichten.

 

(De tekening is gemaakt door Jeanine Otten)