Foto winnaars
Brugklassen van het Cals College schreven poëzie en traden op

Poëzie door leerlingen van het Cals College Nieuwegein

Op maandag 14 maart traden 12 brugklassen van het Cals College in Nieuwegein op met hun zelfgeschreven gedichten in theater De Kom. 

Verdeeld over twee PoëzieRevues droegen de leerlingen hun gedicht voor. Tussen de voordrachten door tolden de dansers van Turn It Loose over het podium en zweepte Cheyenne Toney het publiek op met haar aanstekelijke muziek. Dichter Joost Oomen droeg zijn gedichten voor: een echte performance!

De jury (Rosa de Rijk, Susanne Mol en Joost Oomen) besloot aan het einde van de show welke gedichten zij het beste vonden. Bij de eerste Revue ging de derde prijs naar Marin, met het gedicht 'Déja Vu'. De tweede prijs ging naar Pieter, met 'Wat als'. De winnaar van de eerste prijs van Naut, met het gedicht 'Het ei.': een echte dichter! 

De tweede PoëzieRevue koos de jury (Liz Ditters, Gina van den Berg en Joost Oomen) de winnaars: Jin Ming, met het gedicht 'Verdwenen', won de eerste prijs. Ze droeg zelfverzekerd door en maakte geweldig gebruik van de taal. De tweede prijs was voor Devan met 'Niet vallen', een knap geconstrueerd gedicht. De derde prijs ging naar Chloe, die een moedig en persoonlijk gedicht had geschreven: 'Mijn toekomst'.

Er waren ook eervolle vermeldingen uit te delen: tijdens de eerste PoëzieRevue was dat voor Rania, Jonas, Femke, Sriman en Thanya: de gedichten lees je hier.

Tijdens de Revue in de middag waren dat Jorg, Aiden, Tam en Gabriëlle, deze gedichten lees je hier.

Gefeliciteerd allemaal!

winnaars tweede revue