serie PoëziePraat

Nieuwe serie PoëziePraat

Kinderen en jongeren schrijven opmerkelijke gedichten over hun gevoelens, gedachten en ervaringen. De jonge dichters gaan in PoëziePraat in gesprek met volwassenen over het schrijven en het thema van de gedichten. De tweede serie PoëziePraat is nu te zien!

Na een mooie eerste serie PoëziePraat zijn er zes nieuwe films gemaakt. De regisseurs Ivan Barbosa, Robin Coops en Laura Hermanides maakten de films.

Dichter en presentator Rick de Leeuw ging in gesprek met Nina over haar gedicht ‘Groene herinneringen’, over de omgekapte bomen die haar jeugd symboliseren. De opnames zijn gemaakt in kasteel Het Nijenhuis in Zwolle.

Presentatrice Dieuwertje Blok en Jay wandelen samen door het bos, waar ze zijn gedicht bespreken. Het bos is zijn lievelingsplek, “Tussen alle bomen en bladeren zit ik daar, rustig te luisteren naar wat de aarde ons heeft gegeven”.

Actrice Nazmiye Oral sprak met Merith over haar gedicht ‘Feminisme’, op het voetbalveld, waar zij vastbesloten is zich niet te laten verslaan. 

Presentatrice Milouska Meulens en Terje praten over geluk en hoe je dat niet altijd af moet laten hangen van je gezondheid.

In Boom Chicago in Amsterdam spreekt zangeres Ellen ten Damme met Anouar, over zijn gedicht ‘Wachtend op het lot’, over krentenbollen en schaduwen.

Acteur Tarikh Janssen wordt door de jonge dichter Christy geregisseerd. Haar gedicht ‘Trots’ moet op precies de goede manier verteld worden. Boos, blij of ­– trots?