Community vorig jaar
Communitybijeenkomst op Read my world festival

Meet & Greet Lütfiye Güzel en Asmaa Azaizeh

Tijdens Read my world komen de leden van de Poëziecommunity van School der Poëzie samen in de Tolhuistuin voor een ontmoeting met festivalauteurs Lütfiye Güzel en Asmaa Azaizeh. 

 

Het werk van Lütfiye Güzel is soms absurdistisch, speels, filosofisch, geestig, vol humor en soms zeer aangrijpend. Ze gebruikt beelden uit het dagelijks leven (een draaiende wasmachine) die ze omzet naar een metafoor voor wanhoop en eenzaamheid. Het lichaam, de ruimte en het menselijk gedrag fungeren in haar teksten die vaak een vrije, associatieve vorm hebben. Ze verpakt haar gedichten en teksten ook in witte luciferdoosjes en is haar eigen uitgeverij gestart.

Het werk van Asmaa Azaizeh is muzikaal en ritmisch en verhoudt zich tot de grote gebeurtenissen in de wereld, oorlog, geweld, botsingen der culturen maar ook de liefde speelt er een grote rol in. Asmaa Azaizeh is ook geïnteresseerd in geschiedenis en filosofie. Haar metaforen wortelen zowel in de Arabische cultuur als in de westerse wereld.

Tijdens de middag bespreken het ze het werk van de Güzel en Azaizeh, maar gaan de jonge schrijvers ook zelf aan de slag met nieuwe teksten geïnspireerd op beide auteurs. 

Meer over de poëziecommunity.