lelystad. Foto wikipedia
Feestelijke presentatie op het ISG Arcus

Lelystad in gedichten

Op vrijdag 8 november om 20:30 uur brengen 36 tweedeklassers van het ISG Arcus tijdens een feestelijke presentatie hun gedicht over Lelystad op de planken. Een deskundige jury, met daarin onder meer Peter Schot, wethouder Kunst & Cultuur en dichter Mustafa Stitou, beoordeelt alle gedichten en wijst aan het eind van het programma zes winnaars aan.

Het programma vindt plaats in de aula van het ISG Arcus en wordt gepresenteerd door rapper en beatboxer André Accord. Tussen de voordrachten van de jongeren door is er een optreden van de breakdancers van Turn it Loose. 

De Lelystadse jongeren doen mee aan het tweejarig programma ‘Poëzie van binnen naar buiten’ van School der Poëzie. Het programma startte afgelopen schooljaar. In speciale poëzielessen schreven zij toen ook een eigen gedicht. Vervolgens brachten zij, in een vol Theater de Kubus, hun poëzie ten tonele.

De inmiddels tweedeklassers bezochten onlangs zes bekende plekken: het Stadhuis, gemaal Wortman, A-Point, zorgboerderij FlevoZon, Agora Theater en MBO Lelystad. Terug op school klommen de jongeren in de pen en hebben hun indrukken verwoord in de vorm van een gedicht. Op vrijdagavond 8 november presenteren ze dit in de aula van hun school aan publiek & jury. Ook worden hun gedichten in de school tentoongesteld